Nieuws
Trefwoorden
De lijst van tags is leeg.
Biologische voeding
Biologische landbouw is ontstaan binnen een antroposofische stroming. Daarin werd gekeken naar de verbinding van mens met het geestelijke wezen van de kosmos. Het uitgangspunt is dat het toepassen van methoden niet schadelijk is voor natuur, dier of mens. Er wordt niet gewerkt met kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. De producten bevatten geen synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Biologische producten zijn herkenbaar aan het EKO-keurmerk.
Romige Tomaten - Paprika soep
BIOLOGISCH INGREDIENTEN - 6 PERSONEN
- 1250 gram tomaten
- 1 rode paprika
- 2 wortelen
- 2 aardappelen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 klein bosje bosui
- 4 tenen knoflook
- verse basilicum
- 1 theelepel Cayennepeper
- peper en zout
- 2 blokjes kruidenboullon
- 1.5 liter water (zelf even bekijken)
- Alpro Soya cuisine
- peterselie voor garnering
Voorbereiding
Tomaten ontvellen in kokend water.
Alle groenten fijn snijden
Bereidingswijze
Bereiding: Alle groenten (behalve de tomaat) snijden, schoonmaken en even aan fruiten in een beetje olie. Tomaat en kruiden nog niet toevoegen. Voeg het water toe aan de gefruite groenten met de bouillonblokjes en langzaam laten koken ongeveer 30 minuten. Ontvel alvast de tomaten (dit kan je handig doen als je ze even in kokend water legt en boven en onder even inkruizen ) en snijd de kruiden fijn. Voeg aan het einde van de kooktijd de tomaten en kruiden toe.
Dan nog 10 minuten zachtjes laten pruttelen.
Gebruik de staafmixer of blender om er een mooie gladde soep van te maken.
Als laatste de alpro Soya cuisine toevoegen (niet alles, gebruik een klein beetje voor de garnering). Klein beetje peterselie maakt het helemaal af.
Serveertips
Lekker met stokbrood en kruidenboter.
Of gewoon een broodje kaas
Kip met knoflook en aardappelen uit de oven
BIOLOGISCH HOOFDGERECHT 120 MIN.
INGREDIENTEN - 4 PERSONEN
- 1 grote biologische kip,boter
- 1 citroen
- 1 kilo roseval aardappelen (of andere vastkokende)
- 1,50 dl.witte wijn
- 1.50 dl. Kippenbouillon
- 2 bollen knoflook
- 8 takjes rozemarijn
- 3 a 4 laurierblaadjes
Voorbereiding
Verwarm oven voor op 150 gr. Vet de braadslede in met boter.
Bereidingswijze
Bestrijk de kip met boter en bestrooi met kipkruiden.Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Snijd de bollen knoflook overlangs doormidden, maar pel ze niet.
Leg de kip in het midden van de braadslede, Schik de stukken aardappelen er omheen. Leg de rozemarijntakjes, de halve knoflooknollen en de blaadjes laurier tussen de aardappelen Schenk de wijn en de bouillon hierover en dek af met aluminiumfolie. Plaats de schaal 1 uur in de oven. Verwijder daarna de folie en laat de kip nog 45 min. bij 150 gr. verder braden. Verhoog daarna de temperatuur naar 200 gr. en braad alles nog een half uur. Laat de kip even rusten voor haar aan te snijden
Serveertips
Lekker met spercieboontjes