Snoep gezond eet een appel

Ieder Kind Gezond


Je geeft je kind veel liefde, aandacht, rust en regelmaat. Maar je wilt je kind natuurlijk ook de beste voeding geven. Een gezonde voeding is immers de basis voor de latere gezondheid van kinderen. Dat betekent gevarieerd en gezond eten op vaste tijden. Maar wat is nu een gevarieerde en gezonde voeding voor kinderen? Een gezonde voeding hebben kinderen eigenlijk iedere dag nodig om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Soms lukt het niet altijd om alles binnen te krijgen en kan het wenselijk zijn om extra vitamines en mineralen te geven ter aanvulling op de voeding.

Nieuws

Vegetarisch opvoeden

07-04-2014 12:59
'Vegetarisch opvoeden' Tekst door Jannie Spruit, fotografie door Jannie Spruit |...

Trefwoorden

De lijst van tags is leeg.

Biologische voeding

Biologische landbouw is ontstaan binnen een antroposofische stroming. Daarin werd gekeken naar de verbinding van mens met het geestelijke wezen van de kosmos. Het uitgangspunt is dat het toepassen van methoden niet schadelijk is voor natuur, dier of mens. Er wordt niet gewerkt met kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. De producten bevatten geen synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Biologische producten zijn herkenbaar aan het EKO-keurmerk.

Romige Tomaten - Paprika soep 

 

BIOLOGISCH INGREDIENTEN -  6 PERSONEN

  • 1250 gram tomaten 
  • 1 rode paprika
  •  2 wortelen 
  • 2 aardappelen 
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 klein bosje bosui
  • 4 tenen knoflook
  • verse basilicum
  • 1 theelepel Cayennepeper
  • peper en zout
  • 2 blokjes kruidenboullon 
  • 1.5 liter water (zelf even bekijken)
  • Alpro Soya cuisine
  • peterselie voor garnering 

Voorbereiding

Tomaten ontvellen in kokend water.
Alle groenten fijn snijden

Bereidingswijze

Bereiding: Alle groenten (behalve de tomaat) snijden, schoonmaken en even aan fruiten in een beetje olie. Tomaat en kruiden nog niet toevoegen. Voeg het water toe aan de gefruite groenten met de bouillonblokjes en langzaam laten koken ongeveer 30 minuten. Ontvel alvast de tomaten (dit kan je handig doen als je ze even in kokend water legt en boven en onder even inkruizen ) en snijd de kruiden fijn. Voeg aan het einde van de kooktijd de tomaten en kruiden toe. 
Dan nog 10 minuten zachtjes laten pruttelen.
Gebruik de staafmixer of blender om er een mooie gladde soep van te maken. 

Als laatste de alpro Soya cuisine toevoegen (niet alles, gebruik een klein beetje voor de garnering). Klein beetje peterselie maakt het helemaal af.

Serveertips

Lekker met stokbrood en kruidenboter.
Of gewoon een broodje kaas

Kip met knoflook en aardappelen uit de oven

BIOLOGISCH HOOFDGERECHT 120 MIN.
INGREDIENTEN - 4 PERSONEN

  • 1 grote biologische kip,boter
  • 1 citroen
  • 1 kilo roseval aardappelen (of andere vastkokende)
  •  1,50 dl.witte wijn
  • 1.50 dl. Kippenbouillon
  •  2 bollen knoflook
  • 8 takjes rozemarijn
  •  3 a 4 laurierblaadjes

Voorbereiding

Verwarm oven voor op 150 gr. Vet de braadslede in met boter.

Bereidingswijze

Bestrijk de kip met boter en bestrooi met kipkruiden.Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Snijd de bollen knoflook overlangs doormidden, maar pel ze niet.
Leg de kip in het midden van de braadslede, Schik de stukken aardappelen er omheen. Leg de rozemarijntakjes, de halve knoflooknollen en de blaadjes laurier tussen de aardappelen Schenk de wijn en de bouillon hierover en dek af met aluminiumfolie. Plaats de schaal 1 uur in de oven. Verwijder daarna de folie en laat de kip nog 45 min. bij 150 gr. verder braden. Verhoog daarna de temperatuur naar 200 gr. en braad alles nog een half uur. Laat de kip even rusten voor haar aan te snijden

Serveertips

Lekker met spercieboontjes