Snoep gezond eet een appel

Ieder Kind Gezond


Je geeft je kind veel liefde, aandacht, rust en regelmaat. Maar je wilt je kind natuurlijk ook de beste voeding geven. Een gezonde voeding is immers de basis voor de latere gezondheid van kinderen. Dat betekent gevarieerd en gezond eten op vaste tijden. Maar wat is nu een gevarieerde en gezonde voeding voor kinderen? Een gezonde voeding hebben kinderen eigenlijk iedere dag nodig om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Soms lukt het niet altijd om alles binnen te krijgen en kan het wenselijk zijn om extra vitamines en mineralen te geven ter aanvulling op de voeding.

Nieuws

Vegetarisch opvoeden

07-04-2014 12:59
'Vegetarisch opvoeden' Tekst door Jannie Spruit, fotografie door Jannie Spruit |...

Trefwoorden

De lijst van tags is leeg.

Macrobiotische voeding

Dit berust op het evenwicht door yin en yang. Het leven wordt o.a. vormgegeven door juiste voeding, goede ademhaling, beweging, dankbaarheid, goed nachtrust, liefde en eerlijkheid. Het basisvoedsel is graan. Vervolgens zijn belangrijk: groenten, peulvruchten en plantaardige producten. Dit wordt aangevuld met noten, zaden, olie, fruit van het seizoen en vlees (met mate). Er is een voorkeur voor biologisch eten. Liever niet de volgende producten gebruiken: keukenzout, zuivel, tropische vruchten, zwarte thee, koffie en alcohol. Verboden zijn producten met chemische toevoegingen (geur-, kleur- en smaakstoffen), doorstraalde producten en magnetronvoedsel.
 

Kruidige fruit dessert

Ingrediënten - Porties: 4

  • 3 peren
  • 1 granaatappel
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels vers gehakte amandelen (eventueel)
  • 4 takjes verse munt ter garnering (eventueel)

Bereiding: 

  1. Schil de peren en snij ze in partjes. Haal de zaadjes uit de granaatappel (Tip: na het opensnijden de granaatappel open trekken met de handen en zo de pitjes eruit halen, dan blijven ze het best heel…)
  2. Leg de partjes peer met zaad van granaatappel in een kom. Citroensap erdoor scheppen. Ahornsiroop, nootmuskaat en kaneel in een kopje vermengen en door het fruit scheppen.
  3. Afdekken en minstens 1 uur in de koelkast zetten zodat de smaken vermengen. Serveren in individuele kommetjes en indien gewenst garneren met een handje amandelen en een takje munt.

Ingrediënten - Porties: 4

  • 1 ui
  • 0,5 kg rode biet
  • 250 gr knolselder
  • 1 grote wortel
  • 1 à 2 tl olie
  • 1 liter groentenbouillon
  • 1 laurierblaadjes
  • 1 à 2 tl geraspte gember
  • 1 tl fijngemalen korianderzaad
  • 2 el citroensap
  • 1 tl ahornsiroop
  • 2 à 4 tl fijngesneden peterselie of andere groene kruiden
  • zout
  • opgeklopte room
  • fijngesneden peterselie

Bereiding: 

  1. Rasp de groenten of snijd het in stukjes.
  2. Smoor in olie de fijngesneden ajuin en daarna de andere groenten.
  3. Voeg 10 liter groentenbouillon, laurierblaadjes, gember en korianderzaad toe en laat 20 à 30 minuten koken.
  4. Mix de soep en breng het op smaak met citroen, ahornsiroop, zout en verse kruiden.
  5. Dien op met een lepel opgeklopte room en wat gesnipperde peterselie.