Snoep gezond eet een appel

Ieder Kind Gezond


Je geeft je kind veel liefde, aandacht, rust en regelmaat. Maar je wilt je kind natuurlijk ook de beste voeding geven. Een gezonde voeding is immers de basis voor de latere gezondheid van kinderen. Dat betekent gevarieerd en gezond eten op vaste tijden. Maar wat is nu een gevarieerde en gezonde voeding voor kinderen? Een gezonde voeding hebben kinderen eigenlijk iedere dag nodig om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Soms lukt het niet altijd om alles binnen te krijgen en kan het wenselijk zijn om extra vitamines en mineralen te geven ter aanvulling op de voeding.

Nieuws

Vegetarisch opvoeden

07-04-2014 12:59
'Vegetarisch opvoeden' Tekst door Jannie Spruit, fotografie door Jannie Spruit |...

Trefwoorden

De lijst van tags is leeg.

Groente en fruithapje voor een baby

Eerste hapje stappenplan

Het eerste hapje is een echte mijlpaal. Leuk en spannend tegelijkertijd. Je kindje leert vanaf nu te wennen aan vast voedsel. Dat gaat het beste op zijn eigen tempo; hapje voor hapje. Om je te helpen, heeft Nutricia een stappenplan en voedingsschema gemaakt. We wensen je veel plezier tijdens deze ontdekkingstocht. En… vergeet niet je fototoestel binnen handbereik te houden. De eerste hapjes leveren vaak geweldige plaatjes op!

 Hoe start je met de eerste hapjes? 

Begin met groente en volg het handige Olvarit voedingsschema, klik op de het voedingsschema om het te openen.

Eerste stapje: Rijstebloem

Start met vaste voeding voor je kindje met Rijstebloem. Voeg bijvoorbeeld 2 à 3 eetlepels toe aan de laatste fles afgekolfde melk zodat je baby met een goed gevulde maag de nacht in gaat. Rijstebloem is de ideale eerste kennismaking met vastere voeding voor je kindje. Gebruik wel een papspeen of 3-standenspeen, zodat de vlokjes van de pap de speen niet verstoppen.

 Tweede stapje: enkelvoudige smaken

Als je baby goed reageert op rijstebloem, kun je met groente- en fruithapjes beginnen. Het maakt niet uit of je met groente of met fruit begint. Kies wel eerst voor enkelvoudige smaken zoals peer, banaan, worteltjes of bloemkool. Geef dezelfde smaak een aantal dagen achter elkaar en probeer daarna telkens weer een nieuwe smaak. Variatie is in deze fase heel belangrijk.

Derde stapje: smaken combineren

Je kindje heeft nu een aantal pure groente- en fruitsmaken leren kennen. Gaat dit goed? Dan kun je gemengde smaken proberen en lekker gaan combineren. Geef bijvoorbeeld worteltjes met aardappel of bruine bonen met appel.

Vierde stapje: op naar een echte maaltijd!

Vanaf 6 maanden mag je kindje ook vis, vlees, kip, ei en granen zoals tarwe. Als je een vegatarisch eetpatroon aanhoudt, dan zijn peulvruchten een goed alternatief. Mijn zijn eerste, echte maaltijd krijgt je kindje ook goede bouwstoffen zoals ijzer binnen.